Kontaktirajte  nas

Ime in priimek

E-mail naslov

Sporočilo

▲ Zapri obrazec

cocktailaudio  X10?

 • Revolucionarni Hi-Fi avdio sistem, prostor za shranjevanje vsebine zgoščenk in pretakanje glasbe

  X10 je popoln in odličen Hi-Fi avdio sistem s prostorom za shranjevanje vsebine zgoščenk in pretakanjem glasbe. V osnovi izgleda kot običajen avdio CD predvajalnik. Vendar pa ima številne odlične funkcije, kot so prostor za shranjevanje zgoščenk s funkcijo baze podatkov, pretakanje glasbe, internetni radio, mrežna povezava itn. Na trdi disk X10 lahko naložite svojo celotno avdio zbirko in X10 vam bo s pomočjo daljinskega upravljalnika iz udobja vašega naslanjača omogočil neposreden dostop do vse glasbe na trdem disku.

  Več kot Hi-Fi komponenta

  X10 je revolucionarna Hi-Fi komponenta s hitrim pogonom in režo na sprednji strani ter z vgrajenim 3,5" barvnim LCD zaslonom za prikazovanje kvalitetnega in lepo oblikovanega uporabniškega vmesnika. X10 za shranjevanje vaše avdio zbirke uporablja 3,5" SATA trdi disk. Trdi disk s kapaciteto 1 ali 2 TB zadostuje za shranjevanje vaše celotne avdio zbirke. X10 ima vgrajen visoko kvaliteten 60W ojačevalec, ki preko vašega obstoječega Hi-Fi sistema ali zvočnikov pričara čudovit zvok. Seveda pa X10 opcijsko ponuja tudi dizajnerske namizne zvočnike. Sedaj pa si podrobneje poglejmo njegove funkcije.

  X10 je prisrčen in ravno prav velik za vašo dnevno sobo. Njegove dimenzije so 180mm (širina) x 147mm (globina) x 98mm (višina). Odlično se poda na ali poleg vašega domačega kino sistema, vsekakor pa lahko izkoristite tudi vsakršen majhen prostor pod vašim televizorjem. Njegov preprost dizajn in visokokakovosten izgled bosta vašo dnevno sobo naredila še udobnejšo.

  Naložite svojo zbirko zgoščenk na X10

  Koliko avdio zgoščenk imate? 500, 1000, 5000, 10000?

  Toliko zgoščenk bi v vaši dnevni sobi gotovo naredilo zmedo. Enostavno naložite vse zgoščenke na vaš X10 in jih nato pospravite na podstrešje ali v garažo. Sedaj lahko po celotni glasbeni zbirki, shranjeni na X10, brskate s pomočjo daljinskega upravljalnika kar iz udobja svojega naslanjača. Tako boste ponovno odkrili čudovite pesmi, ki so toliko časa samevale na polici.

  Možnosti kodiranja

  X10 omogoča štiri možnosti kodiranja (MP3, FLAS, OGG ali WAV). Ali želite uživati v originalni kvaliteti zvoka izbrane zgoščenke? Potem za kodiranje izberite možnost WAV. Ali želite prihraniti nekaj prostora na vašem trdem disku? Ali želite za potovanje prenesti vašo zgoščenko v MP3 predvajalnik? Potem izberite možnost MP3.

  Ustvarjanje CD baze podatkov

  Informacije o zgoščenki bodo s strani FreeDB vnesene samodejno, če je vaš X10 povezan z omrežjem (internetom) ali če so podatki o FreeDB naloženi na trdi disk vašega X10. Informacije o zgoščenkah pa lahko vnesete tudi ročno s pomočjo USB tipkovnice ali daljinskega upravljalnika, povezanega z X10.

  Kako X10 predvaja glasbo, naloženo na trdi disk?

  Sedaj se vaša celotna glasbena zbirka nahaja na trdem disku X10, kar vam omogoča neposreden in takojšen dostop do vse glasbe. S pomočjo daljinskega upravljalnika lahko enostavno iščete pesmi po naslovu, izvajalcu, albumu, letu ali zvrsti, ki ste jih vnesli, ko ste naložili zgoščenko na X10. S pritiskom na ustrezen gumb na daljinskem upravljalniku in vnosom prvih nekaj črk se bo na 3,5" zaslonu X10 pokazal želen seznam pesmi.

  Glasbo lahko iščete po naslovu, izvajalcu, albumu, letu ali zvrsti.

  Enostavno vnesite prvih nekaj črk in na zaslonu se bo pokazal seznam pesmi.

  Izberite glasbo, ki jo želite poslušati in pritisnite gumb OK.

  Zaslon ob predvajanju.

  Naj vaša stara zbirka gramofonskih plošč ali kaset ne sameva več na podstrešju!

  Imate doma staro zbirko gramofonskih plošč ali kaset? Naj vaša dragocena glasba na gramofonskih ploščah ali kasetah ne sameva več na podstrešju! Enostavno jo posnemite na trdi disk X10 in zagotovo boste v njej uživali veliko pogosteje kot prej, saj boste sedaj do nje veliko lažje dostopali. Brskanje po zbirki s pomočjo daljinskega upravljalnika iz udobja vašega naslanjača vam bo pričaralo čudovito glasbo. Počutili se boste, kot da vas je obiskal izgubljeni prijatelj iz otroštva.

  Ethernet 10/100 LAN

  USB WiFi antena (opcijsko)

  Mrežna povezava in pretakanje glasbe

  X10 lahko dodate na vaše omrežje preko etherneta (10/100Mb/s) LAN ali preko WiFi brezžičnega omrežja (opcijsko). X10 podpira Samba strežnik/klient omrežni protokol. Ta spletna rešitev vam omogoča dodatne stvari, kot je pretakanje glasbe in kopiranje datotek iz oddaljenega računalnika. X10 lahko, na primer, predvaja glasbo neposredno z vašega oddaljenega računalnika. Prav tako lahko kopirate glasbene datoteke z vašega računalnika neposredno na trdi disk X10. Vsebino mape v skupni rabi na vašem računalniku lahko vidite preko 3,5" zaslona vašega X10. Prav tako lahko na zaslonu vašega računalnika vidite "vsebino" trdega diska X10.

  Internetni radio

  Kakšen zanimiv svet!

  Ste že kdaj poslušali radio, ki oddaja iz druge države? Poizkusite in navdušeni boste! Preko X10 lahko poslušate vse znane internetne radijske postaje. Postaje so razvrščene po zvrsteh in državah. Svoje najljubše postaje lahko shranite v mapo My favourites (Priljubljeni) in jih tako naslednjič hitreje najdete.

  * S pomočjo opcije 'Favourite folder' lahko sami dodajate priljubljene postaje internetnega radia.

  Razširitev vašega obstoječega avdio sistema

  X10 ima naslednje priključke: S/PDIF (optični izhod), Line-in (AUX), Line-out in priključki za zvočnike. Ojačevalec vašega domačega kina ima gotovo optični vhod ali Line-in (AUX) priključek. X10 s pomočjo optičnega kabla ali Line-in (AUX) kabla enostavno povežite z ojačevalcem in uživajte v edinstvenem zvoku.

  USB priklop zunanjih naprav X10

  Kaj lahko delate z USB priklopom zunanjih naprav?

  Danes so prenosne USB naprave, kot sta USB ključek in MP3 predvajalnik, izredno priljubljene in predstavljo del vsakdanjega življenja. Če imate na svojem USB ključku shranjeno prijetno plesno glasbo, ga enostavno vklopite v USB vhod vašega X10 in uživajte v glasbi pri glasnosti, ki je primerna za ples ali igranje zračne kitare.

  Če se odpravljate na pot, vklopite svoj MP3 predvajalnik v X10 in nanj skopirajte svojo najljubšo glasbo.

  3,5" SATA trdi disk za shranjevanje

  X10 za shranjevanje uporablja 3,5" SATA trdi disk. X10 je bil testiran in preverjen s 3,5" SATA trdim diskom do kapacitete 2TB. Za podporo diskov večje kapacitete bo programska oprema X10 posodobljena naknadno.

  Priključki

  Priklop X10 je zelo enostaven saj potrebujete le spodaj naštete priključke.

  Nujni priključki:
  • 1 Napajalnik: AC Adapter(24V/3.5A)
  • 2 Priključek za zvočnike
  • 10 Stikalo za vklop/izklop
  Dodatni priključki:
  • 3 Izhod za slušalke: slušalke
  • 4 Zvočni izhod (Line-out): ojačevalec
  • 5 Zvočni vhod (Line-in): radijski sprejemnik, gramofon, itd.
  • 6 USB priklop zunanjih naprav: USB ključi, USB prenosni disk, MP3 predvajalniki, itd.
  • 7 USB host: povezava na računalnik
  • 8 Ethernet RJ45: lokalno omrežje
  • 9 Optični izhod: dekoder ali ojačevalec
 • Urejanje datotek

  Ogromne datoteke? Kako jih boste uredili?

  X10 omogoča kvalificirano funkcijo za urejanje datotek, ki vam bo pomagala pri enostavnem urejanju velikih datotek na trdem disku vašega X10 brez uporabe računalnika. S to funkcijo lahko datoteke izbrišete, premaknete, preimenujete ali kopirate.

  Uporabne funkcije

  Predvajanje podatkov s CD-ja ali DVD-ja

  Verjetno imate zgoščenko s podatki z različnimi mediji kot npr. CD-R/RW ali DVD-R/RW. X10 lahko predvaja tudi te vrste podatkov. Prav tako lahko glasbo z zgoščenke kopirate (prenesete) v glasbeno bazo podatkov.

  Seznam predvajanj

  V glasbeni bazi podatkov lahko ustvarite seznam predvajanj.

  Uvažanje glasbe

  Uvozite (kopirajte) glasbeno datoteko ali glasbeno mapo z USB naprave v glasbeno bazo podatkov.
   

  TAG urejanje

  Pri posamezni glasbeni datoteki lahko urejate TAG informacije. Ta funkcija je uporabna, ko kopirate (prenašate) glasbo z USB naprave v glasbeno bazo podatkov.

  Zaznamki

  V datoteko, ki se trenutno predvaja, lahko vnesete zaznamke. Ta funkcija je uporabna za velike datoteke, kot so zvočne knjige.

  Nastavitev alarma

  X10 ima funkcijo za nastavitev alarma, ki vas zbudi ob želenem času.

  Speči način

  S pritiskom na gumb SLEEP je X10 mogoče ob želenem času avtomatsko ugasniti.
   

  Nastavitev internetnega časa

  X10 vsebuje vse časovne pasove, zato obstaja možnost nastavitve časa za katero koli mesto.

  Samodejno predvajanje

  X10 izbrano glasbo predvaja avtomatično, vse kar morate narediti, je pritisniti stikalo za vklop.

  Izenačevalec

  Med predvajanjem glasbe lahko s pritiskom na tipko EQ na daljinskem upravljalniku spremenite način izenačevalca.

  Povzetek uporabniškega vmesnika X10

  X10 nudi visoko kvaliteten uporabniški vmesnik ki ga prikazuje preko 3,5" barvnega LCD zaslona. Uporabniku prijazen vmesnik je bil zasnovan z občutkom in vam tako omogoča, da z lahkoto uživate v vseh njegovih funkcijah. Zahvaljujoč velikem zaslonu, ikonam živahnih barv in belem tekstu na črnem ozadju lahko X10 upravljate tudi iz udobja vašega naslanjača.
   

  Glavni meni

  Urejanje TAGov

  Iskanje

  Iskanje po izvajalcu

  Predvajanje

  Način predvajanja

  Brskalnik

  Nastavitve

  X10 podpira različne vrste avdio kodekov

  Podpira MP3, FLAC, WAV, WMA, AAC, M4A, Ogg Vorbis, PCM in sezname predvajanj (M3U, PLS).

 • Znamka

  • cocktailAudio

  Model

  • X10

  CD predvajalnik

  • Vrsta: reža spredaj

  • Podprti mediji: CD, CD-DA, CD-R, CD-RW, DVD-R/RW

  • Podprti avdio kodeki: MP3, FLAC, WAV, WMA, M4A, AAC, Ogg Vorbis, PCM, PLS, M3U

  Ojačevalec (vgrajen)

  • Izhodna moč (8 ohm) za zvočnike: 30W+30W @1KHz, 8ohm, 1% THD

  • Izhodna moč za slušalke: 100mW+100mW @1KHz, 16ohm, 0.1% THD

  • Zvočni izhod (Line-out): 2Vrms @1KHz, 0.1% THD

  • Občutljivost zvočnega vhoda (Line-in): Max 1Vrms

  Zaslon

  • Barvni 3,5" TFT-LCD zaslon za prikazovanje barvitih menijev uporabniškega vmesnika (GUI)

  Zvočni vhodi

  • Line-in(AUX)

  Zvočni izhodi

  • Line-out, izhod za zvočnike, izhod za slušalke, S/PDIF(Optični izhod)

  Povezljivost

  • Mrežni priključki: žično (Ethernet 10/100Mb/s LAN), brezžično (802.11b/g/n WiFi USB antena - opcijsko)

  • USB: 2x USB 2.0 - priklop zunanjih naprav (USB ključek, zunanji diski, ...), 1x USB host povezava na računalnik

  Podprti avdio kodeki

  • MP3, FLAC, WAV, WMA, M4A, AAC, Ogg Virbis, PCM, Seznam predvajanj(PLS, M3U)

  Podprte vrste shranjevanja podatkov

  • Vrsta: 3.5" SATA 1/2 trdi disk (podpora diskom kapacitete do 2TB)

  • Datotečni sistem: NTFS in FAT32 (priporočen je NTFS)

  Podprti jeziki grafičnega vmesnika

  • angleški, francozki, nemški, korejski, španski, ruski, portugalski, truški, grški, češki, polski, hebrejski

  Napajanje

  • AC pretvornik (24V/3.5A)

  Dimenzije

  • 180mm x 147mm x 98mm (širina x globina x višina)

 • Namizni zvočniki CAP10

  X10 nima vgrajenih zvočnikov, vendar pa ponuja možnost priklopa namiznih zvočnikov. CAP10 so pasivni zvočniki, ki vam bodo pričarali čudovit zvok.

  Nizkotonec: 10cm 8 ohm 40W
  Visokotonec: 2,5cm 8 ohm 10W
  Dimenzije: 135mm x 240mm x 230mm (širina x višina x globina)

  WiFi USB antena

  X10 WiFi USB antena za brezično povezavo z vašim domačim omrežjem .

  WiFi USB antena: 801.11b/g/n

  Brezžična mini tipkovnica

  Brezžična mini tipkovnica z vgrajenim Touchpad-om (kot pri prenosniku) vas bo navdušila s svojimi kompaktnimi dimenzijami. Z USB sprejemnikom se z napravo povezuje preko RF 2.4Ghz. S pritiskom na gumb se lahko tipke tudi osvetlijo.

  Akumulator: Li-Ion (polnjenje preko USB)
  Domet: 20m
  Teža: 88g (vključno z baterijo in USB sprejemnikom)
  Dimenzije: 152mm x 59mm x 8mm (širina x višina x debelina)